Ingen kan väl säga nej till Markus Aujalays köttfärslimpa?
Titta nu vad han sänker ner på tallriken med skeden…
Han var jurymedlem i ”Sveriges mästerkock” i många år – och får anses vara en av landets största matgenier själv.
Även om Markus Aujalay nu tackat för sig i TV4-programmet, kan tittarna fortfarande ta del av hans matlagningskunskaper ändå. Detta i form av den Youtube-kanal som han själv driver sedan flera år (adressen dit hittar du här).
Där kan man få tips om alltifrån husmanskost till pastarätter och festmåltider.
I det här fallet ska vi titta närmare på en riktig klassiker – närmare bestämt köttfärslimpa!
– En riktig söndagsmiddag. Gör det bara, skriver Markus på sin Youtube-kanal.
Till denna har han kokt potatis och morötter. Dessutom serverar han den med en klassisk gräddsås – men också en annan viktig detalj som man inte får glömma.
Nämligen svartvinbärsgelé som han elegant sänker ned över rätten när den är redo att servera.
Recept – detta behöver du:
900 g blandfärs
1 gul lök
2 ägg
3 dl mjölk
1 dl ströbröd
2 msk dijonsenap
salt och svartpeppar
smör till stekning
2 msk smör
2 msk vetemjöl
4 dl kalvfond
3 dl vispgrädde
2 msk svartvinbärsgelé
några droppar kinesisk soja
salt och svartpeppar
Så här gör du:
Spana in videoklippet där Markus visar hur det ska gå till!
Dela gärna vidare Markus recept om du också älskar köttfärslimpa!