Det börjar lacka mot jul och det gäller att vara ute i god tid med alla förberedelser, inte minst när det kommer till maten.
Julskinkan är för de flesta själva huvudrätten på julbordet – och så griljerar du den på Leif Mannerströms vis.
Snart är det jul och första advent är bara drygt en vecka bort. Äntligen börjar det bli dags att julpynta, julbaka och fylla hela hemmet med fin stämning.
Men att fixa med julmaten är inte alltid helt enkelt. Det är mycket att tänka på och många rätter som ska förberedas. I regel har man dessutom glömt bort recepten under årets gång.
Julskinkan är för mig och för många andra julbordets hedersmedlem. Den står alltid i centrum och är så oerhört god, inte bara på julbordet utan även till frukostmackan under juletider.
Att griljera en julskinka är i regel inga konstigheter. Ofta använder man sig bara av senap och ströbröd. Men i jul tycker jag att du ska prova att griljera den på Leif Mannerströms vis!
På sin Youtube-kanal visar stjärnkocken ett riktigt spännande recept som fyller hela huset med härliga juldofter.
Leif Mannerströms julskinka
Ingredienser:
- Kokt skinka (Leif kokar den till en innertemperatur av 68 grader)
- Grov senap (från Helmut Walch)
- Dijonsenap
- 1 äggula
- Ströbröd
- Råsocker
- Nejlika
- Kryddpeppar
- Svartpeppar
- Vitpeppar
- Riven ingefära
Så gör du:
- Riv färsk ingefära och mal de hela kryddorna.
- Blanda samtliga ingredienser till en smet.
- Bred ut smeten över skinkan i ett jämt lager.
- Griljera skinkan i ugnen tills griljeringen är härligt gyllenbrun, omkring 10-15 minuter. Leif verkar ha ugnen på 240 grader i filmklippet.
- Ta ut skinkan och låt svalna.
I spelaren nedan kan du se exakt hur Leif Mannerström går tillväga för att griljera sin julskinka:
Stort tack för ditt utomordentliga recept Leif! Detta ska jag imponera på julgästerna med i år!
Dela gärna artikeln så att fler får ta del av Leif Mannerströms julskinka!