Knäck hör julen till. Det är nog det populäraste godiset att äta under helgen och det är även väldigt enkelt att göra.
Visst, man kan göra det på det traditionella viset. Men visste ni att det även går att koka knäck med hjälp av en mikro?
Om man inte är allt för rädd om sina tänder är knäck det optimala julgodiset. Så har det varit sedan urminnes tider. Jag kommer själv ihåg hur mamma stod vid spisen tidigt i december och kokade knäck.
Nog för att hon var duktig i köket, men just den här typen av sötsak har en tendens att antingen bli för lös eller för hård.
Tänk om det fanns ett sätt att säkerställa att man alltid fick ett helt perfekt resultat?
Perfekt konsistens och smak
Tack vare det här knepet har jag själv faktiskt lyckats skapa den ultimata knäcken. Ni kanske tycker att jag är galen, men jag kokar godiset i min egen mikrovågsugn.
Den får då helt perfekt konsistens och smak.
Receptet är hämtat från Aftonbladets egen matsajt Godare. Jag lovar dig att du kommer bli nöjd med resultatet ifall du vågar dig på att testa den här metoden.
Det kommer att göra ditt julstök enklare.
Det här behöver du:
En portion räcker till 25 bitar.
- 1 dl grädde
- 1 dl sirap
- 1 dl socker
- Hackad mandel
Så här gör du:
- Blanda grädde, sirap och socker i ett kärl som tål höga temperaturer.
- Tillaga på full effekt i mikron (800 W) i 7-8 minuter.
- Ta ut och rör i hackad mandel. Häll upp i knäckformar och låt stelna.
Recept: Godare.se
Wow! Det här är ju helt kanon! Gör ett försök att få till det här, jag lovar att det blir bra.
God jul ala härliga Matbibel-älskare!