Pannkakor går alltid hem i alla läger. Ung som gammal, alla blir på gott humör när det vankas smarriga pannkakor! Receptet nedan på fluffiga pannkakor får det verkligen att vattnas i munnen – och när man ser hemliga ingrediensen i toppingen smäller man av!
För många är pannkakor förknippat med barndomen. Man blir på så gott humör bara man tänker tanken på att få sätta tänderna i en pannkaka. Här nedanför kommer ett recept man bara måste prova, signerat mästerkocken Filip Poon.
Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!
Filip Poons fluffiga pannkakor
Pannkakor passar bra när som helst på dagen, såväl till frukost som till middag och är alltid lika underbart. I Sverige äter vi oftast tunna pannkakor men efter att ha sett det här receptet kan det bli ändring på det. För att göra två portioner av mästerkocken Filip Poons fluffiga pannkakor behöver du:
2 st äggula
3 msk mjölk
2 msk rapsolja
2 mskmjöl
3 äggvitor
3 msk socker
Till pannkakorna har Filip Poon ett underbart honungssmör, till detta behöver du:
100 g smör
1 msk honung
Så här gör du
För att göra pannkakorna går du tillväga på följande vis:
Vispa ihop äggulor, mjölk och rapsolja tills det blir fluffigt.
Sila ned mjölet och vispa tills smeten får en limmig textur.
Vispa marängen en minut, ha i hälften av sockret, vispa en minut till och ha i resten av sockret.
Vispa i en fjärdedel av marängen i ägg- och mjölsmeten åt gången.
Olja in en stekpanna och stek på låg värme med lock i ungefär tre minuter. Vänd och stek ytterligare tre minuter.
För att göra honungssmöret så behöver man bara vispa ihop ingredienserna tills de är ordentligt blandade.
Toppa med sirap och njut! Här kan du se hur man gör:
Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!