Korv stroganoff är en sådan där rätt som alltid funnits med en. Från barnsben till vuxen ålder har man alltid fått ett leende på läpparna när man ser korv stroganoff på menyn.
Korv stroganoff är en sådan där rätt som nästan alltid går hem i alla läger. Det är också en väldigt mångsidig rätt, som man kan variera så att den passar alla.
Filip Poon har sin egen variant av korv stroganoff där han slänger i en hemlig ingrediens. I receptet nedan delar han med sig av den hemliga ingrediensen…
Korv stroganoff. Falukorv, fluffigt ris och såg. Det blir inte mycket bättre än så, eller hur?
Filip Poons korv stroganoff innehåller dock en hemlig ingrediens som tar rätten till en helt ny nivå.
Filip Poons korv stroganoff
Den hemliga ingrediensen är chipotle, som är en rökt jalapeno.
För att laga två portioner behöver du följande ingredienser:
300 g falukorv
3 vitlöksklyftor, skivad
1 gul lök, hackad
2 chipotle (1tsk chipotle krydda eller pasta funkar med )
2 msk tomatpure
4 dl vispgrädde
1 tsk korvsenap
1 msk ketchup
Några droppar champangevinäger/vitvinsvinäger
Så här gör man
- Fräs korven i en het stekpanna tills den fått färg i rapsolja (ca 3min),
- Ha i vitlök lök, och chipotle, fräs 3min.
- Gör en öppning i stekpannan där du kan lägga tomatpuren, fräs ur den ca 1min.
- Salta, ha i senap och ketchup.
- Häll på grädden, koka upp och sänk värmen till medel.
- Låt puttra i 5-8min, smaka sen av med vinägern och salt.
- Servera med ris.
Så gott ju! Här kan du se ett klipp på hur Filip Poon gör.
Man blir ju otroligt sugen på att prova!
Tryck nu på DELA-knappen så att dina vänner också får se det här idag!