När jag var liten och lärde mig att baka, var muffins något som ofta bakades.
Det blev gröna muffins, kladdkakemuffins, ja muffins med alla möjliga smaker och färger.
Men trots att man tror att man har testat mycket, så finns det alltid de som har mycket bättre idéer än en själv…
För varför kom aldrig jag på att testa kanelbullemuffins? När jag läser namnet låter det så himla självklart, men jag måste erkänna att jag aldrig ens varit i närheten av en så strålande idé.
Och om du tycker att det låter gott, vänta då tills du hat tagit första tuggan. Mums säger jag bara!
Här nedanför hittar du receptet:
Du behöver (till ca 12 stycken):
• 100 g smör, rumsvarmt
• 2 ½ dl strösocker
• 2 ägg
• 3 dl filmjölk
• 2 tsk bakpulver
• 2 tsk vaniljsocker
• 1 nypa salt
• 4 dl vetemjöl
Till fyllningen
• ½ dl strösocker
• 1 msk kanel
• 25 g smör, rumsvarmt
Garnering
• Kanel
• Strösocker
Så gör du:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Vispa smör och strösocker pösigt. Tillsätt ett ägg i taget, och vispa lite till. Häll filmjölken i äggsmeten. Blanda bakpulver, vaniljsocker, salt och vetemjöl. Sikta ner allt i smeten och blanda till du inte har några klumpar.
3. Fördela smeten i 12 muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt. Fyll formarna till hälften, du ska ha i lite mer smet senare.
4. Fyllningen, blanda strösocker, kanel och smör med en eller gaffel. Om smöret är hårt kan du riva det på det grövsta på ett rivjärn först.
5. Fördela smörblandningen på smeten i formarna.
6. Fyll formarna med mer smet till formarna är fyllda ungefär till ¾.
7. Avsluta med att strö över lite kanel och strösocker på alla muffins.
8. Grädda muffinsarna mitt i ugnen i ca 13–16 min eller till de är genomgräddade.
Smaklig spis, de här kommer garanterat gå åt i ett nafs. Lika gott som kanelbullar men går att göra på en bråkdel av tiden.
Glöm inte att dela receptet med dina vänner så att de också får ta del av detta succérecept!