Chips och dipp – vilken fredagsklassiker! Vi är nog många som plockar fram en påse chips efter att vi ätit upp våra fredagstacos.
Receptet här nedanför är perfekt för alla andra som också älskar chips, det innebär nämligen att man får äta chips till middag!
Scrolla ned för att läsa mer!
Dessutom är det enkelt att laga och man kan välja precis vilka chips man vill. Personligen tycker jag att det blir godast med grillchips.
Du behöver:
• 1 kg potatis av fast sort
• 2 gula lökar
• 5 dl vispgrädde
• 150 g chips, valfri sort
• Salt
• Peppar
Så gör du:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Skiva potatisen och löken tunt.
3. Lägg en tredjedel av potatisen i en ugnsfast form, och fördela en tredjedel av löken över, salta och peppra.
4. Upprepa tills du har tre lager av potatis och lök.
5. Häll över grädden och toppa med krossade chips.
6. Om du vill lyxa till det lite extra kan du även ha på några nävar riven ost.
7. Baka gratängen i ugnen i cirka 50 minuter eller tills potatisen är mjuk och gratängen krämig.
Serveras gärna med en god köttbit och béarnaisesås.
Se själv hur man gör i klippet nedan.
Så smarrigt!
Tryck nu på DELA-knappen!