Om du är sugen på en riktig god och krämig räkpasta är det här receptet utmärkt.
En riktig god pasta kan liva upp vilken trött och grå dag som helst.
Men det är också perfekt att bjuda gäster på, imponera på en dejt med eller lyxa till det för en riktig härlig familjekväll.
Och sanningen är att det inte alltid behöver vara speciellt komplicerat.
En enkel pasta med fina råvaror är ofta det som blir absolut bäst.
Det här receptet på en riktigt god räkpasta av Filip Poon, känd från Sveriges Mästerkock, beskriver han själv som ”bästa räkpastan du kan göra.”
Den lämnar helt enkelt ingen besviken.
Räkpasta- ingredienser:
Receptet är för två personer
- 4st vitlöksklyftor, skivade
- 10-14st stora räkor, eller vanliga ( mer isåfall )
- 1 msk sambal olek eller 1/2 tsk chiliflakes
- 1msk tomatpuré
- 2.5dl krossade tomater ( Jag använde ”mutti passata passerade tomater)
- 1/2 -1 dl vatten
- 10st små tomater, delade
- 1msk hackad persilja
- basilika blad
- linguini 2 portioner
- 4 msk olivolja
Gör så här:
- Fräs i rikligt med olivolja, vitlök, räkor och sambal olek på medelhög värme och salta. ca 3min.
- Lyft av räkorna på en tallrik, och gå i med tomatpure, fräs nån minut och tjoffa sen i tomatkrosset, lite vatten, salt och en liten nypa socker.
- Låt koka minst 10min på medelvärme.
- Koka pastan. skär tomaterna och gå i med dem i såsen tillsammans med räkorna och den hackade persiljan.
- Blanda pastan med räksåsen och toppa med basilika, njut!
Här kan du se hela Filips video:
Så gott!
Tryck nu på DELA-knappen!