Köttbullar är en sådan där maträtt som alltid går hem – i alla läger. Ung som gammal, alla älskar välgjorda köttbullar.
De flesta har nog sitt eget lilla recept på köttbullar, men efter att ha sett receptet här nedanför kommer jag nog aldrig göra köttbullar på samma sätt igen.
Det är ju bara för magiskt!
För även om om köttbullar är en riktig svensk klassiker som vi lagar i enorma mängder varje år, har de flesta sina egna små hemligheter och oväntade ingredienser.
Avslöjar hemlig ingrediens
Kanske något recept som har gått i arv, kanske något man har hittat på nätet – helt enkelt något som tillför det lilla extra när man rullar köttbullar.
Nu har lyxkrogen Oaxen i Stockholm avslöjat sin hemlighet… och den är minst sagt oväntad!
Restaurangen har flera gånger tilldelats stjärnor i Michelin-guiden. Om det är på grund av deras köttbullar kan jag inte svara på, men en sak som är säker är att köttbullarna bär på en hemlighet.
Enligt allas.se har restaurangens VD och grundare, Agneta Green, använt sig av receptet i 60 år!
Och receptet som hon har tagit med till restaurangen har en minst sagt oväntad ingrediens. Nämligen… potatismospulver!
Bläddra vidare här nedan för att lära dig göra stjärnkrogen hemmagjorda köttbullar.
Du behöver:
• 1 kg blandfärs av bra kvalitet
• 1 gul lök
• 1 dl skorpmjöl (uppblött i vatten eller mjölk)
• 1 dl potatismospulver (uppblött i vatten eller mjölk)
• 2 ägg
• 1 tsk salt
• Matolja
• Smör
Så gör du:
1. Ta fram en bunke och häll ned alla ingredienser. Blanda till en jämn färs.
2. Smörj händerna i lite matolja och rulla sedan köttbullar av färsen.
3. Lägg i stekpannan och stek med smör tills bullarna har fått fin färg.
Det här måste man ju prova!