Nu när temperaturen börjar bli lite mer behaglig utomhus är det många som väljer att plocka fram grillen.
Få saker slår nygrillad mat. Att grilla är också så otroligt mångsidigt, man kan grilla vad som helst och det smakar underbart. Eller, nästan i alla fall.
Enligt kocken Erik Videgård så bör man aldrig grilla sin hamburgare, något han avslöjade i TV4:s Nyhetsmorgon.
Fisk, grönsaker, biffar – det finns få saker som inte får att grilla.
De flesta slänger utan eftertanke på hamburgare på grillen, men det ska man faktiskt undvika.
Därför ska du inte grilla burgare
Stjärnkocken Erik Videgård berättade förra våren i TV4:s Nyhetsmorgon något som nog fick många att förvånas.
Erik menar nämligen att hamburgare aldrig ska grillas.
– Hamburgare ska man steka, inte grilla, säger Erik Videgård innan han sätter igång med att tillaga hamburgarna i studion.
Så ska man göra istället
I stället rekommenderar Erik att man använder sig av ett stekstål på grillen. På så vis så försvinner inte fettet och man får en saftigare burgare.
– Det här är ren kemi. Fett ger saftighet i hamburgaren. Så vad man vill ha är en frasig yta på toppen och ett saftigt inre. Lägger du den på en grill så droppar allt fett ner i grillen och det börjar brinna, det smakar konstigt och den blir torr och tråkig.
Erik Videgård visar sedan hur han väljer att steka sina hamburgare. Han börjar med att forma högrevsfärsen till bollar. Dessa trycker han sedan ned på stekstålet så att de blir platta.
Kommer du att sluta grilla dina hamburgare nu efter Eriks råd?
Skriv gärna en kommentar på Facebook!