
Att skåla i ett glas bubbel, med eller utan alkohol, är något som hör festligheter till. Det ger kvällen en fin inramning och känns lite extra lyxigt. Speciellt om man har något att fira. Som nu när våren äntligen gjort sitt intåg! Ett glas bubbel dricks som bekant allra bäst när det serveras iskallt, och motsatsen blir inte alls lika trevlig. Men om man nu skulle råka glömma bort att kyl champagne eller om den inte får plats i kylskåpet, eller om man för den delen inte hinner – så finns det ett smart knep att dra fram som ess ur rockärmen.
Knepet gör att du på nolltid får din champagne att gå från rumstempererad till iskall, något som även Leva & Bo har skrivit om. Det är verkligen busenkelt för att Kyl champagne – och hemligheten är något de allra flesta har hemma i skafferiet. Nämligen salt. Nu tänkte jag berätta hur du går tillväga för detta rekordsnabba tips.
Kyl champagne snabbt
- Det första du ska göra är att ta fram en hink. Den ska vara tillräckligt stor för att kunna täcka din champagneflaska upp till halsen.
- Tappa nu upp ett litet bad med is, vatten och salt i hinken.
- Ställ ner din champagne och låt stå i ett par minuter.
- Det som nu kommer hända, är att saltet ”drar ut” värmen från flaskan. Och vips, så blir din champagne nedkyld helt perfekt på bara några minuter!
Kände du till detta? Här hittar du fler artiklar från Matbibeln!