Avokado får nog många att tänka på guacamole som ju är en stapelvara på varje tacomiddag värd namnet.
Men det går verkligen utmärkt att använd avokadon till mer än bara guacamole, se bara receptet här nedanför!
Med få kalorier och mycket nyttiga vitaminer är avocadon både ett hälsosamt och smarrigt alternativ!
Detta recept får verkligen smaklökarna att intressera sig. Låt oss presentera: Baconavocado med ägg.
Recept: Baconlindad avokado med ägg
Du behöver:
- 2 ägg
- 2 avokado
- 6 skivor bacon
- BBQ-krydda
- BBQ-sås
- Salt
- Peppar
Så gör du:
1. Gör ett hål på ägget med hjälp av en häftstift. Koka det på det vis du helst vill ha det och skala.
2. Skär avokadon i två delar. Ta ur kärnan, gröp ur den från skalet med hjälp av en sked och tillsätt salt och peppar.
3. Lägg i ägget och sätt ihop avokadodelarna på nytt.
4. Ta tre stycken baconskivor och linda in avokadon i. Se till så att så mycket av avokadon blir täckt av baconet och pressa försiktigt. Repetera för den andra och häll på rikligt med BBQ-krydda.
5. Lägg de två bollarna på grillen. Här har du två alternativ:
- Grilla på hög värme tills baconet är krispigt och pensla på BBQ-sås. Ägget kommer då bli hårdkokt.
- Grilla på låg värme, vilket gör att baconet inte blir lika krispigt. Samtidigt blir däremot ägget mjukare.
6. Efter du penslat med BBQ-sås. Låt äggen ligga några minuter ytterligare på grillen under lock.
7. Låt svalna i någon minut, skär i två delar och servera!
Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.
Smarrigt, va?!
Tryck nu på DELA-knappen!