Potatissallad är alltid ett säkert kort att ha till kött, fisk eller bara som det är.
Vill man ha en speciell potatissallad som får gästerna – och dig själv – att höja på ögonbrynen bör man verkligen ta en titt på receptet nedan.
Potatissallad är verkligen en svensk klassiker, men här nedanför kommer ett recept på en lite mer modern variant av potatissallad.
Krämig potatissallad
Den här krämiga potatissalladen har smak av parmesan, vitlök och citron och är perfekt till och med för dig som inte gillar potatissallad.
900 g delikatesspotatis/små färskpotatisar
0,5 rödlök
1 knippe gräslök
1 dl creme fraiche parmesan och vitlök
1 dl grekisk yoghurt 0%
1 msk citron
Salt, svartpeppar, vitlökspulver
Så här gör man
- Koka färskpotatisen.
- Hacka rödlök och gräslök fint och lägg i en stor bunke.
- Rör ihop resten av ingredienserna.
- Torka en kokta potatisen och låt svalna aningen (den ska varm utan att du bränner dig på den).
- Skär potatisen i halvor och rör ner dem.
- Njut av potatisen med grillat, rostbiff, lax eller precis som den är.
Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.
Så gott ju! Tryck nu på DELA-knappen!¨