En tonfiskmacka må låta som en simpel måltid, men faktum är att det på bara några år blivit en av världens mest populära mackor.
Här nedanför visar mästerkocken Filip Poon hur han gör sin variant av en tonfiskmacka.
Tuna melt är namnet på den macka som tagit världen med storm på senare år. Mackan finns såklart i en mängd olika varianter, här nedan följer Filip Poons eget recept på en tuna melt.
Filip Poon tuna melt
För två mackor behöver du:
4 st brödskivor
Valfri ost, jag använde cheddar
2 st burk tonfisk i olja eller vatten, á 140g tonfisk.
1 dl majonäs
1 msk japansk soja
1 msk hackad koriander
1 st salladslök, skivad
1 msk sriracha
0,5 tsk sesamolja
0,5 tsk sesamfrön
1 tsk risvinäger
Salt
1st jalapeno, finhackad och sedan lagd i lite risvinäger.
Så här gör man
- Sila av vätskan från tonfiskburkaran, mosa lätt ihop tonfisken så att det inte finns klumpar kvar.
- Blanda med övriga ingredienser.
- Smöra båda sidorna av alla brödskivor och gå på med ett lager av tonfiskröran.
- På med ost och stek i en het stekpanna på medlevärme tills fin yta på brödet.
- Vänd och gör samma sak. Från en skala 0-9 på spisen så stekte jag på 5:an i cirka 3-4 minuter på varje sida.
Här nedanför kan du själv se hur Filip gör.
Perfekt, det ser ju så smarrigt ut!