Är det en rätt som verkligen varit på tapeten de senaste åren är det salsicciapasta. Det är oerhört populärt och inte särskilt svårt att laga.
Här nedanför visar Filip Poon hur enkelt och framför allt gott det går att göra, häng med!
Korv, pasta, lite hetta – en drömkombination såklart. Det finns garanterat många olika recept på salsicciapasta men här nedanför kommer en lättlagad variant som dessutom passar perfekt i matlådan.
Filip Poon salsicciapasta
För två portioner behöver du:
2 portioner Pasta
2 st salsicciakorvar ca 200 g
Sås:
2,5 dl grädde
1 msk koncentrerad kycklingfond
1 st torkad chipotle eller 1 tsk liquid smoke
1 gullök, skivad
3 st vitlöksklyftor, skivad
1 röd paprika, skivad
1 msk tomatpure
1 tsk champagnevinäger/vitvinsvinäger
Övrigt:
Hackad persilja
Pecorino eller parmesan
Så här gör du
- Koka ner grädden tillsammans med kycklingfonden och chipotlen tills ca 2/3 av ursprungsvätskan finns kvar.
- Stek i en het stekpanna lök, vitlök och paprika tills lätt mjuka, ca 4-5min.
- Gå i med lök och paprikafräset i den nerkokta grädden och ha i salt, vinäger och tomatpure.
- Koka på medelvärme ca 2-3min.
- Mixa sedan slät i en mixer eller med en stavmixer.
- Smaka av med salt.
- Koka pastan
- Sprätta upp salsiccian och smula ner, stek i olja tills klar.
- Blanda sedan pastan med önskad mängd sås, salsicca och persilja. servera och toppa med pecorino.
Här nedanför kan du se ett klipp på hur Filip Poon lagar:
Så smarrigt!