Rekordgod efterrätt: En titt på krämiga gömman och gästerna skriker efter mer

Vissa tror kanske att man behöver stå i köket i timmar för att få ihop en lyckad dessert. Det stämmer förstås inte.

Denna himmelska cheesecake med vit choklad tar 5 minuter att förbereda – sedan är det bara att luta fötterna tillbaka och vänta!

Ibland kan det förstås vara trevligt att stå med ett långt recept. Men det passar sig å andra sidan inte lika bra vid livets alla tillfällen.

Enkelt recept

I sådana fall kan det istället vara skönt med ett recept som gör jobbet mest av sig självt. Där du inte behöver anstränga dig i flera timmar eller ens ha en uppsjö av ingredienser – men får ett delikat slutresultat ändå.

Just så är fallet med denna magiskt krämiga cheesecake. Receptet kräver endast några minuters förberedelse, och står sedan till sig i kylen medan du kan ägna dig åt något helt annat.

Bäst av allt? Att den ändå blir en fullträff hos gästerna. Med den läckra fyllningen av vit choklad, och en krispig botten av kexsmulor, blir ingen besviken!

Cheesecake recept

  • 250 g digestivekex
  • 120 g smält smör
  • 400 g färskost
  • 50 g florsocker
  • 300 g vit choklad
  • 450 g vispgrädde

Gör så här:

  1. Mixa kex till smulor. Häll ned smält smör och rör om. Ta sedan fram en ugnsform och täck med bakplåtspapper. Häll ner kexsmulorna, platta ut och ställ in i kylen i 30 min.
  2. Vispa färskost med en elvisp. Häll i florsocker och smält vit choklad, vispa sedan ihop.
  3. Vispa grädden så den blir fluffig. Häll över i den andra skålen och blanda ihop med en slickepott.
  4. Fördela ut blandningen på din kakbotten. Sätt in i kylen i 3 timmar.
  5. Under tiden kan du röra ihop grädde med smält vit choklad. När kakan är kyld, häller du ut gräddblandningen på toppen av kakan. Dekorera med lite kexsmulor och sätt in i kylen ytterligare 30 minuter.
  6. Nu är det bara att avnjuta. Så himla gott – och enkelt att göra!

Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.

Så enkelt och så otroligt gott!

 

Läs mer om...