Filip Poons kladdkaka i långpanna får smaklökarna att dansa – så enkelt gör du den själv hemma

Kladdkaka är en efterrätt som är generationsöverskridande. Det spelar ingen roll varifrån du kommer eller hur gammal du är, alla älskar kladdkaka.

Självfallet finns det många olika sätt att göra kladdkaka på. Här nedanför visar mästerkocken Filip Poon hur han gör sin kladdkaka i långpanna!

Kladdkaka är lika gott till eftermiddagskaffet som till efterrätt efter en lyxig middag. De flesta gillar att toppa kladdkakan med vispad grädde eller glass, så smarrigt!

Filip Poon kladdkaka

Detta behöver du för att göra Filip Poons underbara kladdkaka:

Form: 25 x 30 cm
6 ägg
7 dl strösocker
1 tsk vaniljpulver
450 g ljummet smält smör
2,5 dl kakao
4,5 dl vetemjöl
1 nypa flingsalt

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker.
  3. Häll i det smälta smöret och vispa till en smet.
  4. Tillsätt kakao, mjöl, salt och vispa ihop.
  5. Lägg bakplåtspapper i botten av en 25 x 30cm form. Smöra, olja eller spraya med fett i formen.
  6. Häll i smeten och grädda mitt i ugnen i 30 minuter på varmluft, tänk på att alla ugnar är olika så tiden beror på båda ugn och hur kladdig du vill ha kakan.
  7. Ta ut och låt svalna helt. Ställ den gärna i kylen eller frysen i någon timme.

Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.

Så underbart gott och lyxigt!