Potatisgratäng är en riktig klassiker som finns i många olika varianter, men hur man än äter den så passar den lika bra till en lyxig helgmiddag som i matlådan.
Man kan dessutom äta näst intill vad som helst till en potatisgratäng, fisk eller kött passar båda utmärkt.
Här nedanför kommer en recept på en italiensk potatisgratäng som dessutom är superenkel att slänga ihop, häng med!
Ingredienser
Du behöver följande ingredienser:
- 2 kg potatis
- 8 dl mjölk
- 200 g ost
- 100 g riven parmesan
- Salt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Skala potatisen. Skär upp i tunna skivor.
- Smörj in en djup långpanna med smör. Lägg ut potatisen så att den täcker hela plåtens botten. Krydda med salt.
- Skär upp osten i tärningar och strö ut över plåten. Häll över riven parmesan.
- Placera ut ytterligare ett lager potatis, och fyll på med ytterligare ett lager ost.
- Häll på mjölk.
- Sätt in plåten i ugnen, 180 grader, i 30 minuter.
- Låt svalna en stund. Sedan är det bara att äta och njuta – hur gott som helst!
Här nedanför kan du se en video som visar hur du går tillväga:
Så enkelt och så gott!