Idag, den fjärde oktober, firar hela Sverige kanelbullens dag. I fikarum över hela landet dukas de underbara bullarna upp under dagen för att avnjutas med kollegor, vänner och familj.
Här på Matbibeln firar vi kanelbullens dag med att bjuda på ett supersmarrigt recept, nämligen kanelbulle-glass. Häng med!
Under kanelbullens dag som inträffar idag den fjärde oktober, äter vi svenskar cirka sju miljoner kanelbullar, enligt Kungsörnen. En hisnande siffra men det är svårt att klandra oss svenskar, kanelbullar är ju så himla gott. Ta bara en titt på receptet här nedanför som kombinerar det bästa av två världar, kanelbullar och glass!
Kanelbulle-glass recept
Du behöver följande ingredienser:
1 påse kanelgifflar
5 dl vispgrädde
1 burk sötad kondenserad mjölk
1 msk kanel
1 tsk vaniljextrakt
Topping:
50 g smör
2 msk brunt socker
1 tsk kanel
Så här gör man
- Vispa grädden lätt.
- Rör ner den kondenserade mjölken, vaniljpulver och 1msk kanel.
- Mixa ⅔ av en påse gifflar och rör ner i glassblandningen.
- Häll upp glassblandningen i en avlång form och ställ åt sidan.
- Smält smöret i mikron.
- Blanda i resten av kanelen och brunt socker till en röra.
- Droppa i kanelfyllningsröran jämnt över glassen och använd en gaffel eller dylikt för att blanda runt lite.
- Täck över formen och ställ in i frysen i minst 4 timmar, gärna över natten.
- Servera med varma gifflar och njut.
Här nedanför kan du se ett klipp på hur man går tillväga:
Här kan du läsa mer om kanelbullar!