Ingefära kan vara en riktig höjdare i matlagning. Dessutom finns det väldigt många hälsofördelar med den som alla inte har koll på. Att skala den kan däremot vara lite av ett jobb, inte minst för att man ofta får med stora delar av själva ingefäran och inte bara skalet vid användande av en kniv.
Men nyligen upptäckte jag ett för mig helt nytt sätt att skala ingefära. Och det bästa är att det är busenkelt och går fortare än vanligt.
Här kan du läsa mer om ingefära!
Ingefära har en lång historia i både asiatisk och orientalisk mat. Det är vanligt att få en bit till bland annat sushi, men för egen del använder jag det numera väldigt ofta till både röror och grytor.
Ingefära nyttigt
Under de senaste årens många nya husmorskurer har ingefäran fått en stor plats. Den har många hälsosamma egenskaper och bland annat kan du alltid börja dagen med ett glas ingefära-juice.
Någonting som jag däremot tycker är krångligt är att skala ingefära. När jag försöker skära bort skalet med en kniv följer ofta en del av själva ingefäran med, och kvar blir bara en liten bit.
Skala ingefära
Men nu har jag hittat ett genialiskt knep för att skala ingefära på allra bästa sätt. Inte nog med att det faktiskt endast är skalet jag får bort så går det dessutom fortare än med en kniv. Det enda du behöver är en tesked och det hela är mycket enkelt.
Håll ingefäran i ena handen medan du med teskeden riktad nedåt drar med ena kanten mot ingefäran. Teskeden blir som ett eget litet rivjärn och då ingefäran är relativt mjuk försvinner bara det yttersta lagret. Så enkelt kan det vara att Skala ingefära!
Se hur du skalar ingefära med en tesked i videon nedan.
Här kan du läsa mer om ingefära!