Citronpaj sour: Supersmarrig efterrättsdrink

Sura och syrliga drinkar är nästan alltid en succé, så varför inte göra en efterrätt som är just det? Här är drinken citronpaj sour!

Den har allt man vill ha från en vanlig efterrätt och allt man vill ha från en smarrig drink. Det är helt enkelt det bästa från två världar, häng med nedan och se hur det går till!

Citron är för många en storfavorit i köket. Den syrliga citrusfrukten fungerar i både såser, grytor, som topping, med saft och skal, och i dryck såväl som efterrätter. Ja, möjligheterna är många och en riktigt härlig efterrätt är citronpaj. Och det är precis det som bartendern och drinkexperten David Kringlund ville försöka efterlikna med drinken ”Citronpaj Sour.” Det är precis lika härligt som det låter. En god drink med gin, fräsch citron och sött vaniljskum.

Citronpaj sour recept

Receptet kommer David Kringlunds Youtubekanal och kommer här nedanför.

  • 5 cl Gin kryddad med citron
  • 3 cl Citronjuice
  • 2 cl Sockerlag

För vaniljskummet (0,5 L Sifon)

  • 300 g Kranvatten
  • 300 g Strösocker
  • 3 Äggvitor
  • 1 Vaniljstång

Så gör du:

Vaniljskum

  • Lös upp socker och vatten på spisen och tillsätt en vaniljstång. Skrapa gärna ut kärnorna från stången och lägg ned dem i sockerlagen.
  • Låt lagen svalna innan den silas upp i sifonen. Tillsätt äggvita och 1 gaspatron. Skaka om och låt vila i kylen ca 1 timme. 

Tips! Om du inte har en sifon så går det bra att vispa marängen för hand och lägga på toppen med en sked eller spritspåse.

Drinken:

  1. Använd ett kylt glas på fot utan is.
  2. Skaka gin, citron och socker kallt med is.
  3. Sila upp i glaset och toppa med skummet.
  4. Bränn eventuellt av för ökad doft, smak och show.

Här kan du se en video på hur du ska gå tillväga:

Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!

 

Läs mer om...