Potatisvulkan: Gröp ur potatisen och fyll med detta – otroligt

Potatisvulkan. Ett ord som genast får en att rycka till. Vad kan nu det vara? Jo, det är nämligen en bakpotatis som fyllts till bredden med godsaker. Vanligtvis fyller vi svenskar gärna våra bakpotatisar med skagenröra och smör men här är det tal om andra grejer.

Nyfiken? Det kan jag tro, scrolla ned för att se exakt vad som gömmer sig i en potatisvulkan.

Bakad potatis är en klassisk rätt att äta, den passar sig lika bra till lunch som till middag. Den går också att äta året om vilket gör den väldigt mångsidig och uppskattad. Här nedanför kommer ett nytt recept på en bakpotatis och den liknar sannolikt inget du tidigare ätit. Det rör sig nämligen om en potatisvulkan!

Ingredienser

  • 100g cream cheese (typ Philadelphia)
  • 50g mozzarella
  • 50 g cheddar
  • 50 g pepparcheddar
  • Bacon
  • Lite salladslök

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!

Så gör du potatisvulkan

Hur skapar man då sin potatisvulkan? Jo, man följer helt enkelt stegen här nedanför.

  1. Baka bakpotatis i ugnen ca 45 min-1 timme på 225 grader.
  2. Skär av ändarna så den kan stå upp och gröp ur ungefär 2/3 av innehållet.
  3. Blanda cream cheese, mozzarella, cheddar, pepparcheddar och salladslök.
  4. Fyll potatisen med oströran och linda bacon runt.
  5. Baka i ugnen, ca 15 minuter, ta ur potatisen, lägg på lite mer cheddar, in i ugnen 5 minuter till.

Servera och njut! Tänk att det kan vara så enkelt att få till en underbar måltid. Har man inte hört talas om potatisvulkan innan så bör man definitivt prova den här! Nedanför kan du se ett klipp på hur allt går till.

Bakpotatisvulkan

Omöjlig att inte älska. 😍😍😍

Posted by Matbibeln on Tuesday, September 6, 2016

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!