Chokladkaka i smördeg – se nu underbara resultatet

Chokladkaka i alla dess former är något av det mest älskade vi har. Gammal som ung, vem gillar inte choklad liksom? Men något många inte tänker på är att man inte alltid måste äta chokladen rätt upp och ned som den är, man kan faktiskt göra egna, riktigt läckra, efterrätter av den.

Ta bara receptet här nedanför, där involveras smördeg och hasselnötter för att göra hela anrättningen fullständigt oemotståndlig. Häng med!

Det kanske inte allt så nyttigt och hälsosamt, men den där lilla stunden på helgen när man får koppla av med en liten chokladkaka och en kopp kaffe är verkligen livskvalitet. Oftast köper man kanske bara något från sitt lokala bageri, men allra godast blir det ju när man får baka något själv. Receptet här nedanför bör man verkligen prova. Varför? Jo, för att det verkar så himla enkelt och för att resultatet får det att vattnas i munnen. Perfekt att ha om du har lite ont om tid och vill ha något smarrigt till kaffet.

Chokladkaka med twist

Du behöver följande ingredienser för att göra denna chokladkaka:

• 1 Rulle smördeg
• 1 Chokladkaka
• 1 Ägg
• Hackade hasselnötter

Här kan du hitta fler spännande och roliga recept från Matbibeln!

Gör så här

  1. Bred ut smördegen på ett bakplåtspapper. Lägg chokladen som på bilden.
  2. Skär remsor (2 cm) i degen, med utgångspunkt från chokladen. Det funkar bäst med en pizzaskärare, men kniv går också bra.
  3. Nu kommer vi till den konstnärliga delen, det roliga: Börja uppifrån och linda över remsorna på chokladen. Det är lite pill, men efter ett tag så sitter det.
  4. Pensla ett uppvispat ägg över degen, det kommer göra underverk.
  5. Värm ugnen till 200 grader. Strössla på lite hasselnötter. (Valfritt)
  6. Efter 20-25 minuter ser din chokladfläta ut så här. Ganska läcker, eller hur?

Här nedanför kan du se ett klipp på hur det går till, men där används också Dumle-kola på en chokladkaka!

Här kan du hitta fler spännande och roliga recept från Matbibeln!