Leif Mannerström visar hur fattiga riddare ska se ut

Fattiga riddare kan kännas lite bortglömt idag, men när stjärnkocken Leif Mannerström kommer med tips och idéer på recept – ja, då lyssnar man helt enkelt. Receptet här nedanför är sannerligen inget undantag!

Här nedanför visar Mannerström hur man lagar dem som de ska göras och när man ser det färdiga resultatet kan man inte hjälpa att magen börjar kurra. Det ser nämligen helt fantastiskt ut, häng med och kolla in själv!

Fattiga riddare har en lång historia och tros härstamma från att man förut behövde ”återuppliva” gammalt torrt bröd och då doppade brödet i vätska och fett för att sedan steka det i ett försök att göra det gamla brödet med aptitligt. Här i norra Europa betraktas rätten som efterrätt, vilket är vad vi får se här nedanför i Leif Mannerströms underbart goda recept!

Leif Mannerström fattiga riddare

För att få till Leif Mannerströms fattiga riddare behöver du följande ingredienser:

Ägg
Vetemjöl
Mjölk
Råsocker
Salt
Vetebröd med kardemumma
Kanel
Ingefära
Kardemumma
Smör
Olja
Citronzest
Jordgubbsgrädde

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!

Gör så här

Leif Mannerströms recept görs enklast genom att titta på klippet här nedanför, som visar hur det går till.

Så underbart gott det ser ut! Vet man inte vad man ska laga till fikat så är dessa fattiga riddare något man verkligen ska försöka sig på, speciellt eftersom receptet kommer från självaste Leif Mannerström!

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!