Isterband signerat Leif Mannerström: En ren och skär dröm

Att äta isterband är att äta en del av svensk mathistoria. Var man än kommer i vårt avlånga land kan man alltid beställa det på krogen, även om benämningarna på det ibland varierar. Det är dessutom alltid lika gott och man känner sig alltid mätt och rejält belåten efter att ha ätit det.

Till exempel kallas det för ”hängekorv” om man befinner sig i Vetlanda-trakten. Oavsett vad man kallar det så är det alltid lika gott. Ta bara en titt på Leif Mannerströms variant här nedanför, där han lagar skånsk potatis som tillbehör. Resultatet kommer att få dig att vilja rusa ut till köket och göra egna – häng med!

Är det någon som kan svensk husman så är det Leif Mannerström, en av våra mest älskade kockar. Att Leif är en hejare på isterband kommer därför inte som en direkt överraskning men när man får se hur han tillagar rätten med skånsk potatis vattnas det i munnen.

Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!

Leif Mannerström isterband

För att laga rätten på Leif Mannerströms vis behöver du följande ingredienser:

Isterband
Fast Potatis
Lök
Salladslök
Persilja
Köttglass
Grädde
Rödbetor
Kapris
Smör
Mjöl

Gör så här

Vad ska man då göra med alla ingredienser? Det är faktiskt bra mycket enklare än man kan tro. Vill man ha hjälp och guidning så kan man alltid titta på klippet i spelaren här nedanför. Där visar nämligen självaste Leif Mannerström hur man gör isterband, från start till mål. Perfekt ju!

Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!