Pyttipanna på Leif Mannerströms vis: Husman blir inte godare

Är det någon rätt som alltid funkar i alla väder så är det pyttipanna. Det är en rätt som älskas av såväl unga som gamla och det är också en rätt som går att äta året runt. Man kan ju ha i lite vad som helst vilket också gör att det går att anpassa efter allergier, tyckte och smak.

Här nedanför visar stjärnkocken Leif Mannerström hur han lagar sin pyttipanna. När man ser resultatet vill man inget hellre än att rusa ut i köket och laga sin egen, det ser helt enkelt himmelskt ut. Häng med!

Namnet pyttipanna har lite oklart ursprung men går att finna så tidigt som 1898 och man tror att namnet på rätten från början kommer från orden ”putta i panna.” Rätten återfinns i hela Norden och heter biksemad på danska, pyttipannu på finska och pytt i panne på norska.

Leif Mannerström pyttipanna

För att göra Leif Mannerströms pyttipanna, han lagar två olika varianter, behöver du följande ingredienser:

Julskinka
Falukorv
Rökt skinka
Oxbringa
Rödbetor
Fast potatis
Gul lök
Olja
Smör
Salt och peppar
Worcestershiresås
HP-sås
Stekt ägg

Pytt Bellman:
Pepparsås
Äggula

Här hittar du fler roliga recept från Matbibeln!

Så gör du

Vad gör man då med alla dessa ingredienser? Känner man sig lite osäker kan man alltid göra det enkelt för sig och kolla in klippet här nedanför. Där visar nämligen Leif Mannerström hur han gör sin pyttipanna. Smart va?

Så otroligt gott men också enkelt. Visst går det att köpa med sig frusen pytt hem men att laga det själv hemma är alltid godast.

Här hittar du fler roliga recept från Matbibeln!