Klassiska recept är svårslagna, det är därför de är just klassiska. De har hängt med länge för att de alltid fungerar, är enkla och alltid går hem i stugorna. Men då och då vill man ta ut svängarna lite, varför inte med leopardtårta här nedanför?
Där snackar vi om att ta ut svängarna samtidigt som man håller sig på den rätta sidan om klassisk. Scrolla ned och se själv hur enkelt – och supersmarrigt – det är. Dina gäster kommer garanterat att jubla när de tar första tuggan!
Det här är nämligen inte vilken tårta som helst, utan en leopardmönstrad skapelse med läcker fyllning som smälter på tungan. Receptet, som finns på Youtube, har flera miljoner visningar och när man ser resultatet förstår man varför.
Här hittar du fler enkla och smarriga recept från Matbibeln!
Leopardtårta recept
Ingredienser
Till smeten:
1 sats sockerkakssmet
4 tsk kakao
Till botten:
150 g digestivekex
50 g smör
Till fyllningen:
230 g färskost
1 dl socker
½ apelsin, endast juicen
4 gelatinblad
50 ml varm mjölk
110 g vispgrädde
50 g kanderade apelsinskal
Till dekoration:
Smält ljus choklad
Smält mörk choklad
Här hittar du fler enkla och smarriga recept från Matbibeln!
Så gör man
- Förbered en sockerkakssmet i en skål.
- Förbered botten genom att krossa digestivekex i en bunke och blanda smulorna med rumstempererat smör, som du sedan trycker ut i botten av en form och ställer i kylen.
- Häll 3 tsk kakao i en liten skål, och 1 tsk kakao i en annan skål. Blanda ner 2 msk av smeten i varje skål och blanda ihop. Fyll en spritspåse med de två kakaoblandningarna.
- Ta fram en plåt och täck med bakplåtspapper. Spritsa ut den ljusa kakaoblandningen i små ringar på plåten, och se till att lämna avstånd mellan dem.
- Nu spritsar du ut den mörka kakaoblandningen runt omkring de små ringarna. Avsluta med att spritsa ut små, mörka ringar där det finns plats på plåten. Sätt in i ugnen, 175 grader, i 2 minuter.
- Ta ut plåten och häll resten av sockerkakssmeten ovanpå. Smeta ut, och sätt sedan in i ugnen i ytterligare 18 minuter.
- Vänd upp- och ned, ta bort bakplåtspapper och dela i tre längder. Där har du leopardmönstret!
- Nu är det dags för fyllningen. Blanda färskost, socker och apelsinjuice med en elvisp.
- Ta fram en liten skål och lös upp gelatinblad i varm mjölk. Häll sedan ned i resten av fyllningen, ihop med vispgrädde och kanderade apelsinskal.
- Ta fram din digestivebotten och placera ”leopardlängderna” som en kant runt omkring. Häll i fyllningen och jämna ut.
- Avslutningsvis spritsar du smält ljus choklad och smält mörk choklad ovanpå tårtan, i liknande ringar som du gjorde med kakao för att få till leopardmönstret tidigare.
- Låt tårtan vila i kylen över natten, och du har sedan en fräsig leopardtårta som kommer få gästerna att tappa hakan!
Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.
Här hittar du fler enkla och smarriga recept från Matbibeln!