Bubbeldessert: Mat-Tinas underbara glass-efterrätt

Bubbeldessert! Det låter som en dröm och smakar som en dröm men är superenkelt att slänga ihop. När det kommer till efterrätter kan det ibland vara så att fantasin tryter, det är ju inte alltid så enkelt att komma på något som alla gillar.

Men efterrätten här nedanför, signerad ingen mindre än Tina Nordström, mer känd som Mat-Tina, består helt enkelt av glass, jordgubbar – och bubbel. En given succé med andra ord och det är enklare än man tror att slänga ihop. Häng med!

Bubbel är alltid en bra idé. Jordgubbar är alltid en bra idé. Glass är alltid en bra idé. Slår man ihop alla ingredienser har man med andra ord en given succé på efterrättsbordet: dubbeldessert! Detta recept kommer från Tina Nordström och när man ser resultatet blir man riktigt sötsugen!

Här hittar du fler underbara och enkla recept från Matbibeln!

Bubbeldessert recept

För att göra receptet behöver du följande ingredienser:

Vaniljglass
1 liter kaffegrädde eller hälften vispgrädde & mjölk
1 vaniljstång
8 äggulor
1,5 dl socker 125 gr

Marinerade jordgubbar
1 ask jordgubbar ca 500 g
1 dl vatten
1,5 dl socker
0,5 citron i skivor
Prosecco

Så här gör man

Vaniljglass:
1. Dela vaniljstången på längden och lägg tillsammans med grädden i en kastrull.
2. Låt grädden koka upp och låt sjuda i 2-3 minuter medan ni vispar ihop ägg och socker i en bunke.
3. Häll hälften av gräddkoket över äggulorna och rör om.
4. Häll sedan tillbaka äggblandningen i kastrullen med resten av grädden.
5. Låt sjuda till 82° (mät temperaturen med en digital kökstermometer).
6. Sila upp glassmeten i en bunke eller form och låt svalna.
7. Häll ner massan i glassmaskinen och kör tills glassen är krämig och len.

Här hittar du fler underbara och enkla recept från Matbibeln!

Marinerade jordgubbar
1. Koka upp vatten,socker och citron till sockerlagen och låt svalna.
2. Skiva jordgubbar och lägg i en skål eller liten form.
3. Häll över sockerlagen och låt stå under tiden man kör glassen i maskin.
4. Vid servering stänker ni över Prosecco på jordgubbarna och serverar med nyvevad vaniljglass.

Njut nu av din bubbeldessert och se gästerna dra på smilbanden när de hugger in på den smarriga efterrätten. Här nedanför kan du se ett klipp på hur Tina själv gör.

Här hittar du fler underbara och enkla recept från Matbibeln!

 

Läs mer om...