Pizza är en av våra mest älskade rätter men en detalj ger ofta upphov till diskussion: kan man verkligen ha ananas på pizza? Vissa tycker att det är jättegott, medan vissa tycker att det är en skymf mot pizzan som fenomen.
Nu har stjärnkocken Tareq Taylor gett sin syn på saken, och när Tareq Taylor uttalar sig om mat, då lyssnar man, det är sedan gammalt. Scrolla ned och se vad han säger!
Pizza har kommit att bli något av en svensk nationalrätt de senaste decennierna. Pizza är något de flesta av oss beställer från sin lokala pizzeria. Vi har nog alla ringt och beställt pizza till hela familjen en fredagseftermiddag – det signalerar att nu är helgen äntligen kommen!
Ananas på pizza
Vi svenskar har blivit kända världens över för våra lite ovanliga toppings på pizzorna, bland annat kebabpizza som är en svensk företeelse som korsar det italienska köket med mellanöstern. Det är kanske också därför pizza är så otroligt populärt, man kan lägga på exakt vad man vill.
En god pizza ska innehålla smält ost, ljuvlig fyllning och en krispig deg. Men det här med ananas på pizzan, är det verkligen okej? Pizzan med namnet Hawaii är ju oerhört populärt men vissa tycker ändå inte att ananas hör hemma på en pizza.
Här hittar du fler roliga artiklar från Matbibeln!
Tareq Taylors dom
Tareq Taylor, stjärnkrögaren som blivit en av Sveriges mest älskade kockar på senare år, har nu uttalat sig i ananas-frågan.
– Alltså matsnobberi är det sista jag tycker man ska syssla med överhuvudtaget. Jag är den sista till att döma ut saker och ting. Vill du ha ananas på pizza, kör på. Ibland så dyker man på kombinationer som man inte hade en aning om skulle funka för att någon annan har varit riktigt knäpp och blandat två ingredienser som man inte tänkt på själv, säger Tareq till Matbibeln.
I klippet här nedanför kan du själv se och höra Tareq uttala sig.
Här hittar du fler roliga artiklar från Matbibeln!