Fläskkotlett är en sådan där rätt som verkligen får en att tänka på barndomen och hur det ofta serverades på helgkvällar tillsammans med lite klyftpotatis och någon god sås.
Här nedanför visar Leif Mannerström hur han lagar fläskkotlett och när man ser honom lägga upp det färdiga resultatet på tallriken börjar det genast kurra i magen. Scrolla ned och se själv!
Kotlett är en styckdetalj från gris, kalv eller lamm och består av kött från ryggraden på djuret. Namnet kommer från franskans côtelette och har ätits av oss svenskar sedan 1800-talet. Därför finns det också en oerhörd mängd olika recept på hur man lagar fläskkotlett men här nedanför bjuder ingen mindre än Leif Mannerström på sin version.
Fläskkotlett av Leif Mannerström
Du behöver följande ingredienser för att göra fläskkotlett på Mannerströms vis:
4 stora fläskkotletter
2 dl vetemjöl
Salt
Paprikapulver
1 morot
0,5 purjolök
1 palsternacka
1 burk krossade tomater
5 dl vitt vin
4 dl vispgrädde
2,5 dl gräddfil
Vitpeppar efter smak
Olja och smör till stekning
Här hittar du fler enkla och goda recept från Matbibeln!
Gör så här
Vad gör man då med alla ingredienser? Vill man göra det enkelt för sig, vilket man väl alltid vill, så kan man spana in klippet här nedanför. Där visar Leif Mannerström nämligen hur han själv gör sin fläskkotlett.
Här hittar du fler enkla och goda recept från Matbibeln!