En hederlig kycklingsallad sviker aldrig. Den är alltid lika god och krämig och fungerar lika bra i matlådan som till middag, helt perfekt med andra ord.
Pastasallad är också en sådan rätt som går hem i alla läger, den älskas av såväl unga som äldre. Här nedanför visar mästerkocken Filip Poon hur man slänger ihop en pastasallad med kyckling och curry som får det att vattnas i munnen, häng med!
De flesta av oss har nog minnen av att äta kycklingsallad. Det är en sådan rätt som många kan laga och som alltid blir bra, vilket vissa kanske kan tycka vara lite tråkigt. Men lagar man enligt Filip Poons supersmarriga recept här nedanför får man en bra pastasallad som dessutom känns lyxig.
Kycklingsallad av Filip Poon
För att laga fyra portioner kycklingsallad behöver du följande ingredienser:
Kyckling:
4 kycklingbröst
Salt
2 msk curry
1 tsk vitlökspulver
3 msk rapsolja
Kräm:
4 msk rapsolja
1 gul lök, finhackad
1 äpple, finhackat
2 msk curry
1 tsk gurkmeja
1 röd paprika, tärnad
1 burk majs
3 dl crème fraiche
4 dl majonäs
15 cm purjolök, finskivad
2 romansalladsblad, grovt skuren
1 kruka persilja, hackad
Salt
Här hittar du fler enkla och underbara recept från Matbibeln!
Så här gör du
- Sätt ugnen på 160 grader. Olja in, salta och krydda kycklingen.
- Lägg den på en plåt och ugnsstek till en innertemperatur på 65-70 grader.
- Ta ut, låt vila och skär sedan upp i grova bitar. Ställ in i kylen i några minuter.
- Koka pastan och kyl ner.
- Gör krämen.
- Fräs lök, äpple, majs, curry och gurkmeja i oljan i en stekpanna på medelhög värme i 4-5 minuter.
- Lägg upp allt på en tallrik och ställ svalt i 10-15 minuter.
- Ta ut och blanda med övriga ingredienser, pastan och kycklingen. Smaka av din kycklingsallad med salt.
Vill du veta exakt hur man gör kan du alltid ta och spana in klippet här nedanför där Filip själv visar hur man gör.
Här hittar du fler enkla och underbara recept från Matbibeln!