Trillingnöt: Camilla Hamid återskapar klassikern

Trillingnöt är en oerhört saknad pralin som av någon outgrundlig anledning försvann från Aladdin och Paradis-askarna. Men det går faktiskt bra att återskapa favoriten där hemma – Camilla Hamid visar precis hur du gör din egen trillingnöt.

Det var 2014 som Marabou valde att ta bort trillingnöten ur Aladdin och Paradis-askarna. Detta trots att den var en storfavorit bland många.

Göra egen

Än idag kan jag faktiskt sakna trillingnöten, särskilt nu när det börjar nalkas mot jul och man öppnar en ask med Aladdin och den inte går att finna någonstans i år heller – inte ens från det undre lagret. Men det går faktiskt bra att göra egen trillingnöt – och det är inte särskilt svårt heller! Camilla Hamid visar på sin Youtube-kanal hur du enkelt återskapar den saknade klassikern. På hennes kanal och hennes hemsida hittar du även mängder av andra härliga recept.

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!

Trillingnöt recept

Du behöver följande ingredienser för att återskapa trillingnöten:

Flingsalt att garnera med
200 g mjölkchoklad
100 g rostade och skalade hela hasselnötter

Så gör du:

  1. Ställ en plåt eller bricka med bakplåtspapper i kylskåpet. Ett kallt underlag att lägga dem färdiga trillingnötterna på minimerar kladd.
  2. Hacka chokladen fint.
  3. Lägg hälften av chokladen i en värmetålig skål och smält över ett vattenbad tills den når 45 grader.
  4. Ta bort skålen från värmen och tillsätt resten av chokladen.
  5. Rör om tills temperaturen sjunker till 25-26 grader.
  6. Ställ tillbaka skålen på vattenbadet och värm upp chokladen till 30 grader.
  7. Ta bort skålen från värmen och tillsätt de hela hasselnötterna.
  8. Ta upp de chokladtäckta nötterna, tre och tre och lägg dem på det kalla underlaget med bakplåtspapper.
  9. Låt trillingnötterna stelna lite innan du doppar dina trillingnötter i chokladen igen. Ställ tillbaka på bakplåtspappret och ringla på resten av chokladen i ett fint mönster. Garnera din trillingnöt med flingsalt.

Vill du ha lite extra hjälp på traven kan du alltid spana in klippet här nedan, där visar Camilla hur hon själv gör.

Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!