Få saker smakar så gott som nybakat bröd. Det kan verkligen sätta guldkant på dagen. Tyvärr får man bara den där färska känslan när det tas ut ur ugnen, då både smaken och den fluffiga och spröda känslan försvinner så fort man har fryst bröd. Eller?
Jag har alltid utgått från att bröd helt enkelt inte blir så roligt efter att man fryst bröd, men efter att ha pratat med min moster har jag förstått att det är jag som har gjort fel. Man kan visst behålla den nybakade känslan efter att man fryst in det.
Det första du ska göra innan du fryst bröd för första gången är att du skär upp det i skivor. Detta ska göras inom 24 timmar efter att det tagis ut ur ugnen eller ur förpackningen från affären. Nästa steg är att ta fram en plåt som får plats i frysen. Lägg på ett bakplåtspaper, och rada sedan upp varje brödskiva för sig.
Här hittar du fler smarta artiklar fån Matbibeln!
Fryst bröd
Ställ in plåten i frysen och låt den vara tills varje brödskiva är genomfrusen. Därefter tar du ut skivorna och lägger dem i en plastpåse som du vet kan förslutas ordentligt. Det är viktigt att luft inte kommer in. Lägg sedan in dem i frysen tills du planerar att äta dem.
Tro mig, nästa gång du tinar upp bröden kommer du att bli chockad över hur färskt de smakar. Den sega känslan är ett minne blott.
Här hittar du fler smarta artiklar fån Matbibeln!