Att steka på en riktigt fin köttbit och avnjuta den med ett glas bra rödvin, det är sann helglyx. Entrecote är alltid ett bra val om man vill ha en prisvärd men samtidigt god köttbit.
Här nedanför visar Leif Mannerström hur han lagar sin variant och på slutet lägger han på ett väldigt speciellt kryddat smör. Häng med och se hur det går till, magen kommer garanterat att kurra när du sett resultatet!
Entrecote är nötkött och sitter på ryggen, ovanför revbenen, vilket också är varifrån styckningsdetaljen fått sitt namn, entre cote betyder nämligen ”mellan revbenen” och räknas som en av de mer smakrika köttbitarna från nöt.
Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!
Leif Mannerström entrecote
För att laga receptet behöver du följande ingredienser:
Entrecote
Kokt potatis
Vitlök Honung
Haricots verts
Rökt sidfläsk
Rödvinssmör:
Rödlök
Leif Mannerström Côtes du Rhône
Salt och peppar
Smör
2 Lagerblad
1 Kvist timjan
Gör så här
Vad gör man då med alla ingredienser? Vill man ha en noggrann genomgång kan man alltid kolla in klippet här nedanför, där Leif i egen hög person visar hur man gör.
Här hittar du fler smarriga recept från Matbibeln!