Korv stroganoff på Tina Nordströms vis

Är det en rätt som går hem i snudd på alla läger så är det korv stroganoff. Denna älskade klassiker har varit en livslång följeslagare för många, från barnsben till ålderdomshemmet. Det finns givetvis mängder av olika recept på stroganoff och hemmakockar har alla sina egna hemligheter för att göra den så god som möjligt.

Här nedanför visar stjärnkocken Tina Nordström hur hon gör sin variant av den älskade rätten. Det här receptet tar vardagsklassikern in till nya nivåer, häng med!.

Ingredienser korv stroganoff

Du behöver följande ingredienser för att göra Tina Nordströms, mer känd som Mat-Tina, recept:

  • 300 g falukorv
  • 150 g rökt fläsk, i bit
  • 1 förp grillad paprika (med spad)
  • 3 klyftor vitlök
  • 7 steklökar
  • 0,5 msk rökt paprikapulver
  • 0,5 msk färsk rosmarin (eller torkad)
  • 1 förp krossade tomater
  • 0,5 dl grädde

Gör så här

  1. Dela korven i halvmånar och skär fläsket i stora kuber.
  2. Ta upp paprikorna ur burken och skär dom i tjocka strimlor.
  3. Skala lökarna och krossa vitlökarna med kniven.
  4. Fräs på fläsket, löken, vitlöken och kryddorna. Ta i paprikorna med spad, de krossade tomaterna och korven. Låt sjuda i 15-20 minuter.
  5. Häll i grädden, låt det hela koka upp. Häll upp i kåsor och ät med bröd och saltgurka.

Här hittar du fler underbara recept från Matbibeln!