Ätbara ”snöbollar” med några få ingredienser

Ätbara snöbollar? Det låter ju som en dröm, men det är faktiskt helt sant. Med bara några få ingredienser så får man julgodis som garanterat gör succé hos såväl stora som små. Här nedanför kommer det enkla men ack så underbara receptet, häng med!

Finns det något mysigare än att baka i juletid. Förutom att det är fantastiskt kul att få bjuda på något gott, brukar det även dofta himmelskt i hemmet. Jag minns själv när mamma och jag brukade baka bullar när jag var liten. Jag fick alltid en egen liten bit deg som jag fick knåda, kavla och sedan forma bäst jag ville.

Det här receptet är perfekt att göra om du har barn eller barnbarn hemma. Om du bara mätt upp ingredienserna innan tror jag att även en femåring skulle klara av att baka detta alldeles själv, förutom när plåten ska in i ugnen då. Dessutom innehåller det bara några få ingredienser.

Ätbara snöbollar recept

Du behöver följande ingredienser för att sno ihop receptet:

2,5 dl vetemjöl
125 g smör
2 dl hackade, rostade pekannötter (valnötter går också bra)
0,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
Florsocker

Så gör du

  1. Lägg alla ingredienser förutom florsockret i en stor skål.
  2. Blanda väl med händerna tills alla ingredienserna är väl blandade.. Plasta och ställ i kylen i ca 30 minuter. Det kommer göra  att det lättare att rulla fina bollar.
  3. Värm ugnen till 175 grader. Rulla lagom stora bollar. Jag föredrar lite mindre munsbitar, men större går också bra.
  4. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper.
  5. Baka kakorna i 10 till 15 minuter. De ska stelna men inte få färg. Tänk på att de kommer bara ganska mjuka direkt när de kommer ur ugnen, men oroa dig inte se stelnar på nolltid. Ju större bollar, desto längre tid behöver gräddas.
  6. Låt svalna två minuter innan du rullar bollarna en och en i florsockret.
  7. När de svalnat helt kan du rulla dina snöbollar en gång till.

Här nedanför kan du se ett snabbt klipp på hur man gör de underbara snöbollarna.

Här hittar du fler recept från Matbibeln!

 

Läs mer om...