Nu under vintern finns det få saker som är så härliga att äta som en mustig gryta. Under sommarhalvåret äter man hellre lite lättare saker men under vintern vill man ha något värmande. Här nedanför visar stjärnkocken Filip Poon sitt recept på en underbar gryta, häng med!
Filip Poon slog igenom i Sveriges mästerkock och driver idag en väldigt populär youtubekanal.
Mustig gryta recept
Hans recept på högrevsgryta får det verkligen att vattnas i munnen, ta bara en titt här nedanför.
Detta behöver du till tre stora portioner.
500g högrev, tärnat
3 vitlöksklyftor
1gul lök
2 stora morötter
1 röd chili
2msk tomatpure
1msk salt
Peppar
3dl rödvin
3msk kalvfond eller 2st oxbuljongtärningar
Vatten tills köttet nästan är täckt
Timjan eller 1tsk torkad timjan
1burk krossade tomater
Salt
Peppar och sherryvinäger för att smaksätta.
Så här gör du
Vad gör man då med ingredienserna? Jo, så här:
Bryn köttet i rapsolja tills det får färg.
I med vitlöken, löken, moroten och chilin, fräs någon minut.
I med tomatpuré, timjan, salt och peppar
Stek någon minut och slå i rödvinet
Låt koka ca 2min
I med kalvfond och vatten, koka upp och gå i med den krossade tomaten.
Koka upp och sänk värmen till låg, sätt på lock och låt puttra i minst 1,5h. Känner du att köttet inte är tillräckligt mört så låt det koka en halvtimme till en timme till. Smaka av med salt, peppar och sherryvinäger.
Ris, pasta, potatis eller bröd passar bra till.
Nu har du en mustig gryta framför dig, njut! Hur smarrigt låter inte detta då? Här nedanför kan du själv se Filip Poon göra grytan.