Kyckling Teriyaki av Filip Poon tar bara några minuter att laga

Att slänga ihop en riktigt god hemmalagad middag på bara några minuter kanske låter för bra för att vara sant. Men Filip Poons recept på Kyckling Teriyaki går blixtsnabbt att laga, och blir utan tvekan riktigt smarrigt. Om du är tveksam till påståendet är det bara att scrolla nedåt, där visar nämligen stjärnkocken i egen hög person hur enkelt och snabbt det går. Resultatet får verkligen smaklökarna att dansa, häng med!

Matlagning kan vara både roligt, intressant och väldigt trevligt. Men ibland är det skönt att slippa slita i köket direkt när man kommer hem från jobbet, är stressad eller helt enkelt bara inte känner för att laga mat. Det behöver dock inte betyda att man inte kan få till en riktigt smarrig hemmagjord middag.

Utmanar sig själv

På sin Youtube-Kanal har matlagningsprofilen Filip Poon, känd från bland annat ”Sveriges Mästerkock,” delat med sig av sitt bästa recept på Kyckling Teriyaki. I videon här nedanför utmanar han sig själv att laga rätten på under 5 minuter, och även om det tar något längre så blir han klar väldigt snabbt. Han uppskattar det till ungefär 8 minuter.

Kyckling Teriyaki recept

Receptet är Filip Poons och blir ca 2 portioner.

4 st urbenade kycklinglår, strimlade
1 vitlöksklyfta, skivad
2 salladslök, skivad

Till såsen:
1 dl socker
1 dl mirin
1 dl sake
1.5 dl soja (kikoman soja)

Blanda allting tills sockret löst upp sig.

Gör så här

  1. Stek kycklingen på medelhög värme tills den fått färg, gå i med vitlök och salladslök och 2dl teriyakisås.
  2. Koka ner tills såsen blivit en glaze och är klibbig, ca 3-4min.
  3. Servera med strimlad kinakål blandat med majonäs och ris och kanske lite seamfrön om du känner för det!

Här kan du se exakt hur du ska gå tillväga.

Här hittar du fler recept från Matbibeln!