Spagetti med köttfärssås av Per Morberg

Är det någon mat som alltid funkar i alla väder så är det spagetti med köttfärssås. Det är en rätt som älskas av såväl unga som gamla och det är också en rätt som går att äta året runt. Man kan ju ha i lite vad som helst vilket också gör att det går att anpassa efter allergier, tyckte och smak. Här nedanför bjuder stjärnkocken Per Morberg hur han lagar sin köttfärssås, häng med!

Köttfärssås i matlådan kan vara bland det svenskaste vi har i matväg, men det finns såklart en anledning till det. Det är ju så otroligt gott, och dessutom mångsidigt. Man kan alternera med några få ingredienser och få till så många olika smaker, vi har nog alla vår egen tolkning av den klassiska rätten. Men ingen liknar den som Per Morberg bjuder på här nedanför.

Spagetti med köttfärssås recept

För att laga fyra portioner av Per Morbergs spagetti med köttfärssås behöver du följande ingredienser:

  • 400 g spagetti

Köttfärssåsen

  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 1 klyfta vitlök
  • 500 g köttfärs
  • 1 msk tomatpuré
  • 400 g körsbärstomater på burk
  • 1 msk torkad rosmarin
  • 1 msk soja
  • 1 msk fisksås
  • 1 tsk worcestershiresås

Gör så här

  1. Börja med att hacka löken. Stek på medelvärme i en stekgryta medan du skalar och river moroten. I med den i samma gryta.
  2. Hacka vitlöken och lägg i. Stek i 5–10 minuter så att löken blir mjuk.
  3. Lägg i köttfärsen och höj värmen. Stek tills färgen fått färg, den behöver inte brynas.
  4. Tillsätt tomatpuré och rör runt.
  5. Häll i burktomaterna, rosmarin, soja, fisksås och worcestershiresås.
  6. Låt puttra länge (gärna ett par timmar, men minst 20 minuter) på svag värme.
  7. Smaka av med soja, worcestershiresås, salt och peppar.
  8. Servera med kokt spagetti.

Tänk att något så enkelt kan vara så otroligt gott, det är nästan unikt. Smaklig spis!