Leif Mannerströms rådjur med spetskål: Äkta lyxmiddag

Att kunna bjuda på en riktigt lyxig middag när man har gäster på besök är alltid lika roligt. Gästerna blir alltid så glada och det är snudd på ovärderligt att få se deras miner spricka upp i leenden när man ställer fram något riktigt gott på tallriken. Men samtidigt vill man inte tillbringa hela kvällen i köket med mängder av svåra moment som gör att man inte kan umgås med gästerna, maten får med andra ord gärna vara ganska enkel att laga. Därför passar det här receptet väldigt bra en härlig lördagkväll, det är nämligen Leif Mannerströms rådjur med stuvad spetskål.

Att duka fram vilt på tallriken får alltid gästerna att häpna, speciellt om man lyckas få ihop ett riktigt smarrigt recept. Det är dock lättare sagt än gjort ibland, särskilt med vilt eftersom det inte är något man lagar särskilt ofta. Det kan lätta göra att man blir lite osäker i köket och då kan slutresultatet bli lidande. Men med receptet här nedanför misslyckas man inte, det är nämligen Leif Mannerströms rådjur med stuvad spetskål vi bjuds på och i klippet nedan kan man se hur enkelt det faktiskt är, häng med!

Leif Mannerströms rådjur

För att laga Leif Mannerströms rådjur med stuvad spetskål behöver du inte vara någon stjärna i köket, följ bara instruktionerna i klippet nedan. Men du behöver dock följande ingredienser:

Rådjur
Spetskål
Tryffel
Grädde
Smör
Salt
Peppar
Rödvinsreduktion

Gör så här

Vad ska man då göra med alla ingredienser för att få slutresultatet att se lika smarrigt ut som i klippet här nedanför? Vill man göra det enkelt för sig kan man helt sonika ta och titta på klippet, där visar Leif hur han går tillväga och det hela är mycket enklare än man kan tro. Leif Mannerströms rådjur är verkligen något utöver det vanliga!

Visst ser Leif Mannerströms recept smarrigt ut? Det här måste man ju bara prova!

 

Läs mer om...