Sommardrömmen är sann: Läskande sangria med ljuvliga rabarber och jordgubbar – för god att avstå

Rabarber är utan tvekan en storfavorit under sommaren. Så för den som vill bjuda på en riktigt god och lite annorlunda sangria passar det här receptet perfekt.

Sommaren är äntligen här med allt vad det innebär och det är något som de allra flesta längtat efter väldigt länge.

När värmen slår till och solen skiner finns det en dryck som är lite extra lockande- en riktigt härlig och god sangria är trots allt svårslaget.

Och i kombination med goda rabarber kan du faktiskt ta din sangria till nya höjder och få till den där riktigt somriga smaken.

Oavsett om det är till dig själv efter en lång dag på jobbet, till gästerna på studentfirandet eller kompisarna under en varm semesterdag i solen så kommer den utan tvekan imponera.

Det är helt enkelt den perfekta sommardrinken, och jag har svårt att se att en enda droppe skulle lämnas kvar.

Sangria med rabarber- du behöver:

Receptet är Sofia Nilssons från Ica.se och blir ca 6 serveringar.

  • 250 g färsk rabarber
  • 1  vaniljstång
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Till servering:

  • 1  rabarberstjälk
  • 1  citron
  • 5 dl färska jordgubbar
  • 1  flaska rosévin (à 750 ml)
  • ca 5 dl fruktsoda
  • is

Gör så här:

  1. Ansa och skiva rabarbern. Dela vaniljstången längsmed och skrapa ur fröna. Lägg rabarber, vaniljstång och frön, socker och vatten i en kastrull. Låt koka upp och koka 5–10 minuter. Sila genom en finmaskig sil. Låt svalna och ställ i kylen.
  2. Till servering: Hyvla rabarberstjälken längsmed med en osthyvel eller skalare och lägg i kallt vatten. Skiva citronen och jordgubbarna. Lägg rabarber, citron och jordgubbar i en kanna med is och häll på rabarbersockerlag, vin och fruktsoda.

Här kan du se en video på exakt hur du ska gå tillväga:

Sedan är det bara att njuta!

Tryck nu på DELA-knappen!