Tosca-kladdkaka: Det bästa av två världar

Kladdkaka har en tendens att få alla i ett rum att skina upp, och det är lätt att förstå varför. Den frasiga ytan som gömmer varm och kladdig choklad är bara barnsligt gott. Om du delar min åsikt av att segt och kladdigt är gott så måste du prova det här receptet, på tosca-kladdkaka! Det kombinerar tosca och kladdkaka och är så ljuvligt så att man blir knäsvag!

Att kunna duka fram något gott till fikat eller efterrätten är alltid lika härligt. Det är en sann fröjd att få se sina gäster skina upp vid synen av en smarrig efterrätt, till exempel en kladdkaka. Extra kul blir det om man bjuder på något de aldrig fått smaka förut, som den här underbara tosca-kladdkakan. Den kommer garanterat göra succé hos dina gäster, oavsett ålder.

Tosca-kladdkaka recept

Du behöver följande ingredienser för att svänga ihop tosca-kladdkaka.

Kladdkakan:

  • 100 g brynt smör
  • 2 ägg
  • 225 g rörsocker (2,5 dl)
  • 5 g vaniljsocker (1 tsk)
  • 2 g salt (1 krm)
  • 20 g kakao (0,5 dl)
  • 90 g vetemjöl (1,5 dl)

Toscatäcket

  • 3,5 dl mandlar, hackade, rostade och skalade (175 g)
  • 70 g ljus sirap (0,5 dl)
  • 90 g rörsocker (1 dl)
  • 75 g vispgrädde (0,75 dl)
  • 0,5 krm salt
  • 30 g smör (2 msk)

Så gör du

Kladdkaka:

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  2. Vispa ägg och socker poröst. Blanda ner vaniljsocker, salt och kakao, sedan vetemjölet och blanda samman.
  3. Tillsätt smöret och rör ihop till en jämn smet.
  4. Lägg ett bakplåtspapper i en rund form med avtagbar kant. Bred ut smeten i formen. Grädda kakan ca 10 minuter.
  5. Ta ut kakan och sänk ugnsvärmen till 180 grader varmluft.

Tosca:

  1. Om du inte hackat och rostat mandlarna bör du göra det först. Därefter, häll alla ingredienser i en kastrull och låt koka ihop under 5 minuter. Svag värme.
  2. Fördela toscan varsamt med sked eller slickepott över hela kladdkakan. Grädda i ugnen i 10-12 minuter eller tills toscaknäcket fått en gyllenbrun yta.
  3. Ta ut din tosca-kladdkaka och låt den svalna. Servera med vispad grädde, och drömmen är sann.
 

Läs mer om...