Nudelsallad av Filip Poon: Ett måste i matlådan

Nu när granen är utflugen och julpyntet nedplockat är det dags att återgå till vardagen igen. Tråkigt kan tyckas men nog är det lite skönt med rutiner också. Till rutiner hör ju matlådor, något som både sparar pengar men också oerhört mycket tid när man slipper stå i köket vareviga dag. För att inte tala om hur skönt det är att slippa stöka ned i köket hela tiden. Här nedanför kommer ett perfekt recept på matlådor från mästerkocken Filip Poon, det är nämligen nudelsallad!

Nudelsallad är kanske inte en rätt man först tänker på när man tänker på matlådor, men det är ett enkelt och roligt recept som skiljer sig lite från de köttbullar och makaroner man annars fyller matlådorna med. Receptet kommer dessutom från mästerkocken Filip Poon, vilket gör det till en garant för kvalitet. Se själv här nedanför!

Nudelsallad recept

För att göra två matlådor av denna nudelsallad på Filip Poons vis behöver du följande ingredienser:

100 g Tofu, skuren i ca 2 cm-tärningar
1 morot, riven
3-4 st romansallad eller pak choi blad, tunt skivad
1-2 salladslök, tunt skivad
1 näve böngroddar
1 msk rostade sesamfrön
1 kruka färsk koriander (om du vill)

Nu är du på god väg med din nudelsallad.

Dressing:
0.5 dl farinsocker
1 dl varmt vatten
1 vitlöksklyfta, riven
1 tsk riven ingefära
1 lime, zest och juice
3-4 msk fisksås
1 tsk sesamolja

Till servering:
Sriracha och sesamfrön

Gör så här

  1. Blanda dressingen.
  2. Stek tofu i en het stekpanna tills den får fin färg.
  3. Koka nudlarna enligt förpackning, spola i kallt vatten.
  4. Blanda dom med allt förutom Tofu.
  5. Servera med din nudelsallad.

Här nedanför kan du själv se hur Flip Poon gör sin nudelsallad.

Så gott, det här måste man ju prova!