Filip Poons hemmagjorda Ballerina-glass hyllas redan stort på nätet.
Så här vispar du själv ihop den svalkande läckerheten – med bara tre ingredienser och utan glassmaskin.
Sommar, sol, bad – och glass.
Nu är högsäsongen i gång för den mest svalkande av smaskigheter. Frysdiskarna runtom i landet fylls i skrivande stund ständigt på med glassorter av både nyare och mer nostalgisk modell. De flesta har säkert redan sina favoriter sedan länge.
Kanske är det just den där glassen du alltid sträckt dig efter i tiotals år som fortfarande fångar ditt öga när du kikar ner i frysboxen för att hitta något smarrigt svalkande i solskenet?
Eller så vill du helt enkelt testa någonting nytt.
Är man öppen för det senare, så kan ”Sveriges mästerkock”-profilen Filip Poons hemmagjorda Ballerina-glass kanske vara rätt medicin. Han gör just nu succé med sin egen matkanal på Youtube som man hittar här och i sociala medier, efter att ha deltagit och blivit en tittarfavorit i Mästerkocken år 2015.
Framför allt jurymedlemmen Markus Aujalay blev mäkta imponerad av Filip, som vid bara 19 års ålder deltog i programmet och bland annat drog ihop en egen pastarätt som fick Aujalay att buga.
LÄS MER: Drömlika jordgubbskakan är busenkel att göra – en tugga och jag måste ha mer
Artikeln fortsätter under videoklippet.
Nuförtiden kan tittarna bland annat följa den karismatiske tv-kocken i egna kanaler via bland annat Youtube.
Där tipsar Filip vecka ut och vecka in om nya smarriga recept till sina hundratusentals följare.
LÄS MER: Sommarens härligaste rosédrink: Så smarrig att du får gästerna att tigga om påfyllning
Filip Poons hemmagjorda Ballerina-glass
Ett recept som passar bra i dessa tider är Filip Poons hemmagjorda Ballerina-glass.
Vad som är extra bra med just denna, är att alla kan vispa ihop den! Receptet kräver nämligen inte någon glassmaskin.
Detta behöver man:
5 dl grädde
400 gram kondenserad mjölk
1 paket Ballerina-kex
Så här gör man:
- Vispa grädden.
- Lägg i den kondenserade mjölken och rör om.
- Hacka Ballerina-kexen och blanda i dem i smeten.
- Lägg smeten i en form.
- Plasta in formen.
- Ställ in glassformen i frysen i runt sex-sju timmar.
I videoklippet nedan kan du se hur Filip gör för att ordna denna läckra hemmagjorda glass!
Redan nu har den hyllats stort i kommentarsfältet på hans Youtube-kanal.
– Vad gott det ser ut att vara! Ska göra en riktig dunderglass med detta enkla recept! Äntligen glass utan ägg och allt jox med kokande av smeten, skriver en tittare i en kommentar till klippet.
– Tack för receptet jag har testat det riktigt bra du ska vara stolt, skriver en annan tittare.
– Perfekt med glassrecept utan glassmaskin, skriver en tredje.
LÄS MER: Enkelt, gott och nyttigt: Så gör du ”Piggelin” hemma – med endast 1 oväntad ingrediens
Här kan man se när Filip blandar ihop Ballerina-glassdrömmen:
Så himla smarrigt! Kul att se mer av dig, Filip!
Dela gärna vidare inlägget om du också tror att detta kommer bli din nya glassfavorit i sommar!