Musselpasta av Leif Mannerström: Syndigt gott

Pasta är så himla underbart. Det finns nästan lika många pastarätter som det finns människor just för att det är så otroligt mångsidigt, man kan ju ha i vad man vill. Det innebär att pasta kan fungera exakt lika bra som vardagsmat som riktigt lyxig helg- och restaurangmat. Här nedanför kommer ett exempel på det senare signerat ingen mindre än stjärnkocken Leif Mannerström, han lagar en musselpasta att dö för.

En vanlig pasta kan kännas ganska vardaglig, enkel och lite tråkig att tillreda när det vankas helg. Men slänger man ned lite av havets läckerheter blir det genast oerhört mycket lyxigare, och gör man det enligt Leif Mannerströms recept på musselpasta här nedanför är det bäddat för succé, häng med!

Musselpasta recept

För att laga Leif Mannerströms musselpasta behöver du följande ingredienser:

Musslor
Pasta
Sidfläsk
Grädde
Vitlök
Lök
Chiliflakes
Grädde
Persilja
Citronzest
Vitt vin
Salt
Peppar

Gör så här

Vad gör man du med ingredienserna för att få ihop dem till en syndigt god musselpasta? Om man vill göra det enkelt för sig, och det vill man väl alltid när det kommer till matlagningn, kan man alltid spana in klippet här nedanför från Leifs Youtubekanal. Där kan du nämligen själv se hur Leif gör.

Här hittar du fler recept från Matbibeln!

 

Läs mer om...