Leopardtårta gör succé: Se nu den speciella ingrediensen

Klassiska recept är svårslagna, det är därför de är just klassiska. De har hängt med länge för att de alltid fungerar, är enkla och alltid går hem i stugorna. Men då och då vill man ta ut svängarna lite. Receptet här nedanför gör just det – och det kommer få dina fikagäster att tappa hakan. Det rör sig nämligen om en leopardtårta!

Det här är nämligen inte vilken tårta som helst, utan en leopardtårta med läcker fyllning som smälter på tungan. Receptet, som finns på Youtube, har flera miljoner visningar och när man ser resultatet förstår man varför.

Leopardtårta recept

Till smeten:
1 sats sockerkakssmet
4 tsk kakao

Till botten:
150 g digestivekex
50 g smör

Till fyllningen:
230 g färskost
1 dl socker
½ apelsin, endast juicen
4 gelatinblad
50 ml varm mjölk
110 g vispgrädde
50 g kanderade apelsinskal

Till dekoration:
Smält ljus choklad
Smält mörk choklad

Så gör man

  1. Börja din leopardtårta med att förbereda en sockerkakssmet i en skål.
  2. Förbered botten genom att krossa digestivekex i en bunke och blanda smulorna med rumstempererat smör, som du sedan trycker ut i botten av en form och ställer i kylen.
  3. Häll 3 tsk kakao i en liten skål, och 1 tsk kakao i en annan skål. Blanda ner 2 msk av smeten i varje skål och blanda ihop. Fyll en spritspåse med de två kakaoblandningarna.
  4. Ta fram en plåt och täck med bakplåtspapper. Spritsa ut den ljusa kakaoblandningen i små ringar på plåten, och se till att lämna avstånd mellan dem.
  5. Nu spritsar du ut den mörka kakaoblandningen runt omkring de små ringarna. Avsluta med att spritsa ut små, mörka ringar där det finns plats på plåten. Sätt in i ugnen, 175 grader, i 2 minuter.
  6. Ta ut plåten och häll resten av sockerkakssmeten ovanpå. Smeta ut, och sätt sedan in i ugnen i ytterligare 18 minuter.
  7. Vänd upp- och ned, ta bort bakplåtspapper och dela i tre längder. Där har du leopardmönstret!
  8. Nu är det dags för fyllningen. Blanda färskost, socker och apelsinjuice med en elvisp.
  9. Ta fram en liten skål och lös upp gelatinblad i varm mjölk. Häll sedan ned i resten av fyllningen, ihop med vispgrädde och kanderade apelsinskal.
  10. Ta fram din digestivebotten och placera ”leopardlängderna” som en kant runt omkring. Häll i fyllningen och jämna ut.
  11. Avslutningsvis spritsar du smält ljus choklad och smält mörk choklad ovanpå leopardtårtan, i liknande ringar som du gjorde med kakao för att få till leopardmönstret tidigare.
  12. Låt tårtan vila i kylen över natten, och du har sedan en skapelse som kommer få gästerna att tappa hakan!

Här nedanför kan du sett klipp på hur man gör:

Här hittar du fler artiklar från Matbibeln!