Med en god ”SHRUB” kommer du garanterat imponera stort på alla gäster på midsommar. Med bara några få ingredienser kan du få till en både fräsch och svalkande grund till riktigt härliga sommardrinkar.
Det är få saker som är lika starkt associerade med svensk sommar som jordgubbar.
De färska bären är en storfavorit för väldigt många under de varmare månaderna.
I köket finns det väldigt mycket man kan göra med jordgubbar, och under midsommar är det en självklarhet för många att äta ett och annat bär.
För den som vill imponera lite extra på gästerna eller vännerna i sommarvärmen är det en riktigt god idé att göra ” ”SHRUB”.
Enligt David Kringlund är det perfekta sättet att smaksätta sina drinkar. Han skriver på sin Youtubekanal att det är ”enklare än saft, godare än läsk och håller i månader.”
Han har även delat med sig av receptet på en riktigt fräsch och läskande ”SHRUB n Soda”.
SHRUB- recept:
Receptet är David Kringlunds
- Mosa 2 delar jordgubbar med 1 del socker,
- Låt dra i kylen minst 2 timmar.
- Blanda i 1 del vit balsamvinäger och sila upp vätskan i lämplig flaska.
- Smaka av med mer vinäger om det behövs.
SHRUB n Soda:
- 2,5 cl SHRUB smaksatt med färska jordgubbar
- 2,5 cl ljus rom
- 10 cl Bubbelvatten
- Serveras i högt glas på ca 30 cl med is.
(Vill du göra en alkoholfri drink kan du byta ut ljus rom mot 2,5 cl SHRUB)
Här kan du se exakt hur du ska gå tillväga: