
Råbiff är en väldigt klassisk rätt men har genom åren gjorts i väldigt många varianter. Det är en väldigt anpassningsbar rätt där man kan ha med de ingredienser man själv tycker bäst om. Men om man är lite osäker på hur man ska göra den kan man alltid spana in Leif Mannerströms recept här nedanför, det ser nämligen helt magiskt ut.
Leif Mannerström har genom sin långa karriär bevisat att klassisk matlagning aldrig går ur tiden. Hans version av råbiff är en hyllning till husmanskostens enkelhet och kvalitet, något som gör rätten ständigt återkommande på de bästa restaurangmenyerna och hemmakockarnas bord. Här visar Leif själv hur han gör.
Råbiff ingredienser
Du behöver följande ingredienser för att laga Leif Mannerströms råbiff:
Oxinnanlår
Rödlök
Gullök
Kapris
Dijonsenap
Löjrom eller laxrom
Gräddfil
Sardeller
Äggulor
Olivolja
Chilisås
Bourbon
Whiskey
Tabasco
Salt
Peppar
Gör så här
Vad gör man då med alla ingredienser för att få ihop en härlig råbiff? Vill man göra det enkelt för sig, och det vill man väl nästan alltid när man håller på i köket, så kan man alltid spana in klippet här nedanför där Leif själv visar hur han gör på sitt sätt.
Här hittar du fler artiklar från Matbibeln!