
Vi är många svenskar som ätit ugnsbakad lax både till lunch och middag genom åren. Det är en förhållandevis lättlagad rätt som går att variera på allehanda vis, man kan helt enkelt slänga i det man själv tycker är gott vilket också gör att man kan göra det som en enkel lunch eller som en finare middag. Här nedanför visar ingen annan än Leif Mannerström hur han lagar sin variant, häng med!
De flesta av oss vet att lax är väldigt nyttigt att äta. Lax är rikt på omega 3, vitaminer och mineraler som vi alla behöver för att må bra och behålla hälsan. Ännu bättre är ju att man nu kan göra ugnsbakad lax på precis samma sätt som Leif Mannerström, något han visar i en enkel steg-för-steg-guide här nedanför.
Ugnsbakad lax ingredienser
För att laga ugnsbakad lax på Leif Mannerströms vis behöver du följande ingredienser:
Lax
Salt och peppar
Dill
Smör
Lök
Vatten
Vitvinsvinäger
Vitt vin
Citronzest och saft
Gräslök
Så här gör man
Vad gör man då med alla ingredienser för att få ihop en härlig ugnsbakad lax? Vill man göra det enkelt för sig, och det vill man väl nästan alltid när man håller på i köket, så kan man alltid spana in klippet här nedanför där Leif själv visar hur han gör på sitt sätt.
Här hittar du fler recept från Matbibeln!