Påsktallrik: Allt du älskar med påsken på en och samma gång

Påsken står för dörren och vi är många som längtat! Påsken brukar innebära att våren officiellt är på gång och att dagarna äntligen blir lite längre. Påsken är mångas favorithögtid för man får träffa nära och kära, vara ledig – och äta gott! Här nedanför kommer ett recept på en påsktallrik som garanterat kommer göra succé på påskbordet, häng med!

Ägg och sill är två råvaror som ofta serveras vid högtider, så även vid påsk som ju kretsar väldigt mycket kring just ägg. Här nedanför visar TikTokaren Calle Soto hur han svänger ihop sin variant av en påsktallrik!

Påsktallrik ingredienser

För att göra en påsktallrik behöver du följande ingredienser:

150 g grädde, lättvispad
50 g majonnäs
25 g kaviar finrökt
Blanda till en jämn och fin smet

4 st hårdkokta ägg, separerade och hackade
1/2 kruka gräslök finhackad
1/2 rödlök finhackad
300 g matjessill bitad i gaffelstorlek

Gör så här

  1. Lägg hälften av sillen samt äggvita i botten på ett fat.
  2. Toppa med luftiga, kaviargrädden.
  3. Dekorera sedan med äggula, gräslök, rödlök och matjessill.

Här nedanför kan du se ett klipp på hur man gör.

@calle.soto

Betalt samarbete med @bagarenochkocken Påsken närmar sig – en av årets stora mathelger! Passa på att duka upp lite extra fint, laga något riktigt gott och kanske unna dig själv eller någon du tycker om en påskpresent utöver det vanliga. På bagarenochkocken.se ’s hemsida hittar du allt du behöver. Inspirationen för en vacker, färgglad och svensk påsktallrik med matjessill, ägg och kaviargrädde finner du nedan. 150g grädde lättvispad 50g majonnäs 25g kaviar finrökt Blanda till en jämn och fin smet. – 4st hårdkokta ägg, separerade och hackade 1/2 kruka gräslök finhackad 1/2rödlök finhackad 300g matjessill bitad i gaffelstorlek Lägg hälften av sillen samt äggvita i botten på ett fat, toppa med luftiga, kaviargrädden. Dekorera sedan med äggula, gräslök, rödlök och matjessill.

♬ originalljud – Calle Soto

Här hittar du fler artiklar från Matbibeln!

 

Läs mer om...